Behandlingar

Ansiktsbehandling
En underbart avslappnande behandling med rengöring, peeling, ansiktsmassage, vit lermask och vårdande ansiktscreme. Till behandlingen använder jag örtprodukter från Alpnäring.  Pris: 500:- 1 tim.

 

Svensk Klassisk Massage
Används vid störningar och besvär i rörelseapparaten eller sådant som inverkar på rörelseapparaten. Bra att använda om man vill få igång blodcirkulationen och mjuka upp musklerna. Används i både förebyggande och kroppsunderhållande friskvård. Tar bort spänningar i kroppen så att skador minimeras. Väl så viktigt både före och efter träning. Kan även användas i avslappnande syfte.
Pris: 400:- 30 min, 500:- 45 min, 750:-  1 tim, 900:- 1,5 tim.
Massage kommer från januari 2016 endast att erbjudas tillsammans med behandlingar där massage ingår i behandlingstillfället.

 

Bindvävsmassage
Bindvävsmassage är djupgående och innebär en massage av reflexzonerna i bindväven. Bindvävsmassagen tjänar framför allt till att påverka de inre organen genom autonoma reflexer i de olika nervsegmenten. Används vid reumatiska och inre sjukdomar samt vid inflammationer. Pris: 450:- 30 min.

 

Kranio Sakral behandling
Behandlingen påverkar främst fem stora områden: Centrala Nervsystemet, Ryggmärgsvätskan, Olika hinnor i hjärnan och ryggraden, Kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna. Den är mycket varsam och syftar till att assistera kroppen till självläkning. Pris: 600:- 45 min, 750:- 1 tim, 900:- 1,5 tim, 1200:- 2 tim.

 

Kroppsbalansering
Denna balansering kan göras med hjälp av fysiska muskeltester eller med en uppövad känslighet. Jag jobbar i de olika elementen eld-jord-metall(luft)-vatten och träd, i de olika polariteterna yin och yang och i de olika meridianerna (energibanorna). Jag återskapar balansen med hjälp av muskeltöjningar och näringstillförsel. Ytterligare två system att använda är det nevrovaskulära och det lymfatiska. Fyra viktiga ord är blod-lymfa-nerv-energi. Pris: 400:- 30 min.

 

Healing
Healing är den optimala behandingsformen där goda energier riktas för att skapa självläkning. Outsinliga krafter skänker skonsamt energi till kroppen och själen.Kan kompletteras med stenar, örter och eller färger. Pris: 600:- 45 min, 750:- 1 tim, 900:-1,5 tim, 1200:- 2 tim.

 

Örter
Örter är ett komplement till mina alternativbehandlingar. Ursprungligen är det en känd bakteriolog från London som mellan åren 1930-34 gav sig ut på vandring på den engelska landsbygden. Hans intuition sade honom att dagg måste innehålla väldiga positiva krafter. Han plockade icke giftiga blommor och lade dem i klart källvatten i kristallskålar och lät dessa stå i solen i 4 timmar. Blommornas kraft hade då förts över till vattnet. Dr. Bach hade gjort iakttagelsen att samma sjukdom kunde ge högst olikartade symptom hos olika individer och upplevas helt ollika, beroende på patientens karaktär, temperament och andra yttringar av inre upplevelser. För Bach – liksom för homeopatin i sin helhet – är det alltså individen och hans/hennes särdrag och känslor, inte sjukdomen, som är betydelsefull.

 

Färgterapi
Då färger är uppbyggda av olika frekvenser (som t.ex regnbågen) påverkar dessa också kroppen. Genom påverkan av olika färger förstärker jag den fysiska och själsliga effekten av min behandling.

 

Ljusterapi
Vid den form av periodisk depression som är bunden till den mörka årstiden kan ljusbehandling vara effektiv. Symptomen kan vara svårigheter att vakna på morgonen, en extrem trötthet, stressbesvär, irritation och ökad matlust. 10-20% av Sveriges befolkning drabbas av dessa besvär. Sannolikt verkar ljusbehandlingen genom att påverka ett hormon i tallkottkörteln, melatonin. Detta har i sin tur effekter på omsättningen av serotonin i nervsystemet. Behandlingen bör göras innan dagens arbete och kan göras mellan 30-120min/dag. Finns för tillfället inte att tillgå.

 

Hästbehandlingar
För att hålla hästen pigg och alert kan det krävas behandlingar och terapier. Ju mer hästen tränas och ju hårdare arbete en häst utför desto mer behvöver vi tänka på service och underhåll för att förebygga skador. En häst som varit skadad och ska komma igång kan vara i behov av terapi för att musklerna ska hålla sig mjuka. I mina behandlingar använder jag kinesiologi, massage, stresspunkter, stretching och akupressur. Pris: 750:- 1 tim, 900:- 1,5 tim, 1200:- 2 tim + reseersättning 56:-/mil.